Livets træer

”Du skal plante et træ, du skal gøre en gerning, som lever, når du går i knæ…”

Vi skal plante flere træer! Så enkelt er det. De er til gavn for mennesker og dyr og godt for miljøet!

Men et træ, er ikke bare et træ. Der er meget stor forskel i højde, hårdførhed og vækst. Nogle træer egner sig bedre end andre, om man ønsker fugleliv, et allétræ, solitærtræ, skov eller prydtræ. Men vær frem for alt modig og plant træer i din have! Træerne skaber alsidighed, forskellighed, rum, liv, stemning og tilfører eventyr til haven.

TIP: Giv et træ som fx. dåbs-, bryllups-, fødselsdagsgave. Træet er bestandigt og vokser med barnet og/eller kærligheden!

Året rundt med træerne hos os:

I vores havecenter søger vi at have et bredt udvalg af træer, dvs i spektret fra små podede krukke- og bedtræer, optil kæmperne som eg, bøg og lind. Men også de sjove og anderledes træer finder plads og beundring hos os. Dette kunne være sydbøg, ægte tulipantræ, Duetræ, Kæmpe koreakornel eller Guldelm. Vi har ikke altid alle træerne hjemme pga. pladsmangel, men ring gerne og spørg. Måske er de på trapperne… Har du specielle ønsker til sorter, stammetykkelser højder og lign., undersøger vi gerne om vi kan skaffe et der passer!  Støt de danske producenter og miljøet, og vær sikker på god kvalitet. Vores træer kommer så vidt muligt kun fra danske leverandører!

-Og så har vi da selvfølgelig også frugttræer, se mere her: Den spiselige have

Forår:

Om foråret har vi specielt meget i de forårsblomstrende prydtræer, såsom paradisæbler, japansk kirsebær og blodblommer. Man kan selvfølgelig finde dem hos os året rundt, men træerne vækker altid glæde om foråret, når de står i deres blomsterpragt og er allersmukkest.

Sommer:

Om sommeren nyder alle godt af træernes svalende skygge, smukke løv og opfordring til leg. Gå på opdagelse i træerne i vores havecenter og oplev forskelligheden i deres løv og struktur. Hvem forelsker sig fx ikke i platanens kæmpeblade og smukke bark efter et besøg sydpå? Eller i birketræets luftige brus og lysende hvide stamme, når man har leget i en birkelund i Norden?

Efterår:

I efteråret har vi fornøjelsen af det smukkeste farvespil mellem ahorn, kastanier, eg og bøg. Vi har alle set billeder af de canadiske ahornskove og det er virkeligt smukt også i lille format i bedene. Når du vælger et træ, bør du også tage efterårsfarverne med i betragtning og om det evt., som paradisæblet, sætter frugt til fuglene eller blot som endnu en fornøjelse for øjet og sjælen.

Ydermere er efteråret det bedste tidspunkt at plante. Du kan plante så længe, du kan komme i jorden!

Vinter:

Vinteren byder også ind med træer som dekorative skulpturer. Efter bladfald ændres udseende og en ny have dukker op. Nogle træer har spetakulærer stammer som først afsløres om vinteren. Træerne giver ly og læ for småfuglene og sikre liv næste forår.

Rigtig god plantelyst