Historie

I 1975 startede Ove og Susan Holm virksomhed i gågaden i Roskilde med åbningen af ’Roskilde Blomster’. Susan Holm kom fra en gartnerfamilie og var forinden blevet uddannet i København som blomsterdekoratør. Ove Holm var uddannet gartner/dekoratør og havde været ansat i et københavnsk kontorbeplantningsfirma med opgaver for store københavnske firmaer, bla. Mærsk Møller, Simon Spies og Nordisk Film.
Med åbningen i Roskilde startede de to unge mennesker et både ægteskabeligt og karrieremæssigt parløb, der udover daglig drift af forretningen også omfattede uddannelse af dekoratørelever i mesterlære, samt aftenskoleundervisning. Desuden deltog begge i opsætning af store blomsterudstillinger for Dansk Gartneri i både Bellacenteret, Frederiksborghallen og Roskildehallerne. I sidst nævnte modtog de i 1980 Publikums 1. præmie for smukkeste og mest kreative udstilling. Også udsmykning af kirker blev et speciale, hvoraf Roskilde Domkirke i mange år blev pyntet til bla. Høstgudstjeneste. Sideløbende drev Ove Holm kontorbeplantningsfirma med flere lokale virksomheder som kunder. Forretningen i Roskilde specialiserede sig hurtigt i bryllupsbinderi, og fik bla til opgave at binde brudebuketten til Grevinde Silvia Munroe på Ledreborg Slot ved Roskilde.

 

I 1977 købte Susan og Ove Holm gartneriet i Ugerløse og gav det navnet Midtsjællands Planter. Tanken var at producere varer til forretningen i Roskilde og til afsætning på Københavns Grønttorv. Gartneriet havde to ansatte og produktionen omfattede bla. Krysanthemum, pelargonia, alpevioler, husfred m.m.

 

I 1987, efter 13 succesfulde år i Roskilde besluttede parret, der nu havde 4 børn, at sælge forretningen og koncentrere sig helt om Midtsjællands Planter.
1.december 1989 åbnede parret for detailsalg med fokus på både blomsterbinderi og planteskole. Denne kombination skulle vise sig, at være rigtig og bæredygtig.
Næste generation i virksomheden var på vej, da datteren Pernille i år 2000 påbegyndte uddannelse som blomsterdekoratør i København. Her opnåede hun stor dygtig faglighed og kompetence ved at deltage i blomsteropgaver for bla Statens Museum for Kunst, Folketinget, Bellacenteret, Folketeateret, samt blomsterarrangementer for diverse firmaer og flere bryllupsoppyntninger/festpyntninger bla. Til Caroline og Peter Heerings Bryllup.
Det var derfor med stor glæde, at Ove og Susan Holm, d. 1. august 2003 kunne ansætte Pernille i Midtsjællands Planter. Pernille har i dag fået overdraget store dele af ansvar for indkøb, samt promovering og reklame på diverse medier. I den daglige drift af blomsterbinderi og salg, drager firmaet stor fordel af Pernilles store kompetencer, faglige stolthed og engagement.
En omfattende brand i januar 2012 ødelagde hele salgshuset med alt i indendørs artikler og blomster. Ved en enorm indsats fra børn, svigerbørn, familie og venner lykkedes det at være klar til genåbning 3 dage efter i det nærliggende drivhus. I dag fremstår en ny butik, med nye løsninger på fundamentet af de gamle bygninger.
Midtsjællands Planter er, som de produkter der sælges, under stadig forandring, forbedring og udvikling. Den røde tråd er dog stadig den samme – nemlig en stor respekt, interesse, ansvarlighed og kærlighed til det blomstrende grønne fag.